Ultima Frontera. La pel·lícula

Exposició L'última frontera Setembre - Octubre 2016

Director: Manuel Cussó-Ferrer

Sinopsi:  L'última frontera posa en escena el pas del filòsof alemany d’origen jueu Walter Benjamin (Berlin, 1892 - Portbou, 1940) pels Pirineus, des de Banyuls-sur-mer a Portbou, on es va suïcidar el 26 de setembre de 1940 en saber que havia de ser repatriat.
Les hores de la lenta i penosa travessa a peu per les muntanyes pirinenques que separen França d’Espanya en companyia d’altres fugitius alemanys que escapaven dels nazis dóna peu a una sèrie de «flash-backs» que situen alguns elements biogràfics i de pensament del filòsof.
El film juga amb imatges de video i de cinema, amb els conceptes de representació i de simulacre, amb la ficció i el document. Una entrevista amb Jean Selz, crític d’art francès que va conèixer Walter Benjamin a Eivissa durant els anys trenta i la veu en «off» de la fotògrafa Gisèle Freund són aportacions testimonials al coneixement d’aquest filòsof. La figura d’un Narrador enllaça document i ficció incarnant l’investigador sobre la vida i l’obra de Walter Benjamin. El film és un retrat interioritzat «sobre» i «de» Walter Benjamin que, interpretat per Quin Lecina, traça l’itinerari del passatge personal, intransferible i solitari del filòsof, tot intentant de retrobar i restitiuir l’«aura» del personatge, des de la proposta estètica d’un cinema poètic, on tot s’esdevé «entre imatges», en el marc d’un discurs fragmentat, a la manera benjaminiana. 
Fotos © Kronos Plays&Films.

L'última frontera. La pel·lícula   Programa d'actes   Cartells a la venda   Entitats col·laboradores

 

Tornar a pàgina inicial de Refugiats un drama actual 2016

 


Interessats en comprar el dvd que s'ha editat
amb motiu del 25 aniversari de la pel·lícula

LA ULTIMA FRONTERA
Una producció de Kronos Plays & Films
Editada per CAMEO

Data de llançament: 21/09/16

BARCELONA
Plató 26, 08006 Barcelona   -   Tel.: 34 932 418 525
Contacte Cameo:    Marta Carrasco

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.   o    Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

 

 

Ir a la página inicial L'Empordà. Escenarios de cine

Top